Elephants Dream

Elephants Dream sies altså å være den første filmen som har blitt karakterisert som åpen, og som vi sa på forsiden så bli den laget med Blender!

Filmen het opprinnelig Machina, og er engelskspråklig kortfilm fra 2006 som er produsert i Nederland. Det er en 3D animasjonsfilm på 9 minutter med et science fiction-tema. Filmen ble produsert nesten helt og holdent med gratissoftwaren 3D Suite Blender, men unntak av det modulære lydstudioet Reaktor. Filmen hadde premiere den 24. mars 2006 etter omtrent 8 måneders arbeid. Man begynte i september 2005 på arbeidet, og det var syv kunstnere og animatører fra rundt omkring i verden som gjorde jobben. Da man startet arbeidet med filmen ble den kalt Orange, deretter omdøpt til Machine før det endelige valget falt på Elephants Dream – med en referanse til hollandsk tradisjon hvor foreldre brått avslutter nattahistoriene til barna ved å introdusere en nysende elefant.

Kort om filmen

De to hovedpersonene i denne kortfilmen, Emo og Proog, er på en spennende reise inni en enorm maskin, og de utforsker et forvridd og mørkt kompleks av kabler, gir og tannhjul. En konflikt inntreffer og denne sørger for at alle deres antakelser blir satt til side.

Se Elephants Dream under: