Forbrukslån uten sikkerhet

Annonselenke i tekst

Ekspertene er hjertens enige: forbrukslån uten sikkerhet og kredittkortgjeld er helt i orden – hvis man har kontroll da, vel og merke.
(Representativt låneeksempel: eff.rente 17,89%, 65.000 o/5 år, etabl.geb. 900, totalt 96.030.)

Kredittkort blender
Til og med ekspertene mener det kan være fornuftig med både forbrukslån og kredittkort.

Forbrukslån og kredittkort er titt og ofte opp i mediebildet og da som regel med negativt fortegn, men det er kanskje ikke så rart. Det inntrykket folk får av disse to produktene er som regel det som presenteres i programmer som Luksusfellen og dets like.

Når er forbrukslån greit?

Noe som synes å være gjengs oppfatning fra ekspertenes side når det kommer til forbrukslån er at man ikke skal låne penger til forbruk! Det kan imidlertid lønne seg å skaffe seg et forbrukslån hvis du har havnet i en situasjon der du sitter med et eller annet lån som har skyhøye renter. Du kan da gjennomføre en opprydding med et slikt lån, samle alle utgiftene under ett og oppnå en lavere rente

En refinansiering som dette uten lavere rente er naturligvis ikke å anbefale, men uansett kan det være gunstig for ryddigheten i økonomien å få samlet de uoversiktlige utgiftene. Forbrukslånet er derfor helt ok hvis du samler dyrere lån i dette lånet, men ikke lån med lavere rente, som for eksempel studielånet.

Når er kredittkortet greit?

Selvfølgelig kjennes det godt å ha en kredittkort med en reserve på 30.000 kroner som bare venter på å bli brukt, men her er det viktig å ha tungen rett i munnen. Det er selvsagt helt i orden at kredittkortet brukes så lenge man ikke mister kontrollen, men det er dette som er utfordringen for noen mennesker der ute.

Du kan helt fint bruke kortet ditt så lenge du har penger til å betale ned det du har utestående før rentene begynner å løpe, og dette skjer ikke før regningen har gått til forfall. Problemet med å bruke et kredittkort er hvis du hele tiden bare betaler inn minstebeløpet du er skyldig, for da vil rentene påbeløpe og da kan fort kostnadene begynne å galoppere.

En av tingene som kredittkortet kan være greit å bruke til er å bestille sommerferien i januar, men kun så lenge du har kontroll på at du får nok feriepenger i juli eller penger tilbake på skatten til å betale ned det du har utestående.

Man får derfor en gylden mulighet til å slå til på en god pris hvis det skulle dukke opp, eller om man havner i en krisesituasjon hvor man får et akutt behov for penger. Dette kan f.eks. være hvis et familiemedlem blir utsatt for sykdom og du må reise bort i all hast. Kredittkortet gir deg dermed tilgang til penger raskt og når du virkelig trenger det.

På generell basis kan man si at kredittkortet i grunn kan brukes akkurat så mye som man ønsker, så lenge man har kontrollen på det som skal betales tilbake. Har du problemer med å strukturere økonomien din på en slik måte bør du la være å ta opp både kreditt og lån.