februar 27th, 2009

Gimp.no

Posted by K.A.Byggjordet in Nyheter, Tips & Triks

Etter å ha rotet litt rundt i gimp i det siste i et forsøk på å lage et portrett så ramlet jeg over en fin fin side for norske brukere av Gimp (Gnu Image Manipulasjon Program)

GIMP

Her kan du finne mange ressurser og øvelser for å kunne bruke gimp på en bedre måte. De har over 2000 aktive brukere på forumet sitt og har noen konkurranser gående.

april 23rd, 2008

Neddypt tekst

Posted by Gaute in Tips & Triks

Neddypet tekst

Artisten på forumet vårt har laget denne tutorialen:

Dette er en Tutorial for å lage tekst eller andre former ned i et annet objekt. Dette gjøres enten manuelt, som betyr å mikse to objekter, og justere de til de passer, eller ved Blenders Boolean, som kan være treg, men foretrekkes hvis objektet man skal ha teksten (Eller et annet objekt) på ikke er flatt, så det blir vanskelig å mikse to objekter nøyaktig.

Denne guiden er for nybegynnere, så den kan være litt vel detaljert for viderekommende Blender-brukere, men jeg håper at alle får nytte av den.

(mer…)

mars 17th, 2008

Tips & Triks - LINSE EFFEKT

Posted by Marius in Tips & Triks

Dette er en guide for hvordan man kan lage en fish-eye/vidvinkeleffekt i blender. Det hele er ikke så veldig vanskelig men tankegangen i det hele er litt spesielt.

(mer…)

januar 13th, 2008

Tips & Triks - DEFOCUS

Posted by Marius in Tips & Triks

Defocus node kan lett brukes til å skape effekten som er kalt “Depth of Field”. Dette er en fokusfunksjon, blant annet benyttet for å gi bildene et mer realistisk uttrykk. Dette er en guide til deg som har lyst til å lære å sette opp en defocus node.
(mer…)

januar 13th, 2008

Tips & Triks - ARRAY

Posted by Marius in Tips & Triks

Cuben

Start med en helt vanlig boks (cube). Dette er standardboksen som skal dukke opp når du starter blender hvis du ikke har endret standardoppsettet.Hvis du ikke har en boks i scenen kan du bare trykke på mellomrom (space) add->mesh->cube.

(mer…)