Om Blender

Elephants Dream Blender
Fra det som betegnes som verdens første åpne film!

Blender er et utrolig spennende og interessant initiativ som virkelig har satt spor etter seg i den digitale verden. For å si det med korte ord: det handler om 3d-modellering, animasjon og rendering (prosessen som konverterer en datamodell til et bilde).

Det som er hele greia med Blender er at det er et fritt program og det fungerer på de viktigste operativsystemene som finnes. I tillegg så gis det ut under GNU General Public Licence. En litt morsom sak som mange kanskje ikke har fått med seg er at verdens første åpne film, Elephants Dream, ble laget med Blender!

Mer om Blender

Som sagt: blender er et gratis 3D-modelleringsprogram med åpen kildekode. Det støtter modellering, rigging, animasjon, simulering, rendering og til og med utvikling av spill. Blender passer bra til enkeltpersoner eller små studioer, og fungerer på flere plattformer som for eksempel Windows, Linux og OSC (Mac).

Som et samfunnsdrevet prosjekt under GNU General Public License så oppfordres alle til gjøre små og store forandringer i koden, noe som fører til nye funksjoner, fiksing av feil og bedre brukervennlighet. Blender har ingen prislapp, men du kan både investere, delta og hjelpe til med å forbedre et kraftfull samarbeidsverktøy! Blender er din egen 3D software!

Blender lages av flere hundre bidragsytere fra hele verden og det dreier seg om studioer, frittstående kunstnere, profesjonelle, hobbyfolk, forskere, studenter, VFX eksperter, animatører og så videre. Alle disse er forent av et ønske om å ha tilgang til en helt gratis / åpen kildekode for 3D-utvikling.

Blender Foundation støtter og legger til rette for at disse målene skal nå. Ved å bruke donasjoner og Blender Institute-prosjektene er det en håndfull mennesker som arbeider fulltid med Blender. For det øvrige arbeidet er man avhengig av frivillige i det nettbaserte samfunnet for å oppnå målet.

Mer hjelp er bestandig velkomment!

Les mer om prosjektet på selskapets egne nettsider.